Τσιντσίνης Γιώργος

Τσιντσίνης Γιώργος

Τσιντσίνης ΓιώργοςΟ Γιώργος Τσιντσίνης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, στις 16 Δεκεμβρίου του 1953. Είναι γόνος Μικρασιατικής οικογένειας και από το 1982 είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος. Υπήρξε αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας του Βόλου «Ενημέρωση» (1982 – 1985) και εκ των εκδοτών του τοπικού, μηνιαίου περιοδικού ποικίλης ύλης «ΩΡΕΣ» (1986 – 1992), του πρώτου έγχρωμου στο είδος του που κυκλοφόρησε στην Ελληνική Επαρχία, ως αυτόνομη έκδοση. Ήταν εκδότης και του διμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού «Ρόπτρο».

Εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ήταν ο πρώτος διευθυντής προγράμματος του «Ράδιο Βέρα» (1989). Το Μάιο του 2009 ίδρυσε (και διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος του 2010) τη βδομαδιάτικη εφημερίδα «Παλμός της Βόρειας Εύβοιας», με έδρα την Ιστιαία, την οποία κατόπιν μεταβίβασε στη δημοσιογράφο Πάρη Ντελκή, παραμένοντας σύμβουλος έκδοσης.

Ως αρχισυντάκτης εφάρμοσε πρώτος στη Μαγνησία, αρχικά τη φωτοσύνθεση («Ενημέρωση» 1985) και κατόπιν το πρώτο desk top publishing («ΩΡΕΣ» 1991). Με τις «Εκδόσεις ΩΡΕΣ», επιμελήθηκε περισσότερα από 180 βιβλία (ιστορικά, λαογραφικά, λογοτεχνικά κτλ.) και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους συγγραφείς της Μαγνησίας. Από το 2001 ως το 2014 ήταν εκδότης της Κυριακάτικης εφημερίδας «ο Λαός του Αλμυρού», στην οποία παραμένει ως σύμβουλος έκδοσης.

Ο ίδιος έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή («Ξεσπάσματα ενός τοξότη», 1980) και συμμετείχε σε δυο ομαδικές ποιητικές συλλογές. Έχει εκδώσει επίσης δυο βιβλία με χρονογραφήματά του («Πουλάς παιντί – παίρνεις ντάτσουν», 1985 και «Ελληνική Κλαψωδία», 1991), καθώς και ένα βιβλίο για τη Μικρασιατική Καταστροφή («Μια άλλη Αποκάλυψη», 1994). Υπό έκδοση βιβλία του: «Η μυρωδιά του καπνού», «Κακ-ομοίρου Αλμυριάδα», «Μάθε, παιδί μου, …facebook».

Για το ποίημά του «Θαλασσοπόροι», βραβεύτηκε με έπαινο στον 34ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, τον Ιανουάριο του 2016. Για το ποίημά του «Καρυάτιδα», βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο 10ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, το Μάρτιο του 2016.

Είναι ιδρυτικό μέλος α) της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες» β) του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου (ΣΙΕΠΤ) και γ) του Αντιναρκωτικού Μετώπου Αλμυρού (ΑΛΜΑ). Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Νίκης Βόλου, την περίοδο 1994 – 1995 και το Φεβρουάριο του 2016 η διοίκηση του Συλλόγου τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για τη συνολική προσφορά του.

Έχει δυο παιδιά, τη Βιβή, που έχει αναλάβει την έκδοση στη Σαββατιάτικη εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού», καθώς και την ηλεκτρονική της έκδοση almyros.gr, καθώς και τον Μιχάλη, πτυχιούχο της Νομικής Αθηνών, δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ, που εργάζεται ως αρθρογράφος στην ημερήσια εφημερίδα «Τα Νέα». Έχει επίσης τρία εγγόνια.

Βιβλία: Τσιντσίνης Γιώργος , Δελτίο θυέλλης (Χρονογραφήματα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.