Σεμερτζίδου Ελένη

Σεμερτζίδου Ελένη

Σεμερτζίδου ΕλένηΗ Ελένη Σεμερτζίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας και Τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), καθώς επίσης και της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Είναι εκπρόσωπος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ http://www.wif.gr/wif/ στο οποίο αρθρογραφεί και συνεργάτιδα στην ιστοσελίδα Λόγου (Λογοτεχνία, Ποίηση, Στίχοι, Τραγούδια …) , στην οποία αναρτά τα ποιήματά της, με το ψευδώνυμο FRINTA.

Εργάζεται ως Βιβλιοθηκονόμος σε Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στο περιοδικό ΦΩΝΟΓΡΑΦΟΣ, καθώς επίσης και σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Το μυθιστόρημα ΄΄Το Ημερολόγιο ενός Επαρχιακού Εφημέριου΄΄ του Georges Bernanos κυκλοφορεί, από τις Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗΣ, σε μετάφραση της ιδίας, καθώς και η μελέτη της με τον τίτλο:΄΄Η λογοτεχνική μορφή και ο ρόλος του Εφημέριου, στο έργο του Γάλλου συγγραφέα, Ζώρζ Μπερνανός: συμβολή στη μελέτη της λογοτεχνικής μορφής του Ιερέα΄΄ . Η πρώτη της ποιητική συλλογή έχει τον τίτλο: ΄΄ΛΟΞΕΣ ΩΔΕΣ΄΄. «Το Πρώτο Χάραμα» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

(2009) Η λογοτεχνική μορφή και ο ρόλος του εφημέριου, στο έργο του Γάλλου συγγραφέα, Ζωρζ Μπερνανός,
(2009) Λοξές ωδές,
(2009) Σε μια αλλοτινή μητέρα…,
(2008) Το πρώτο χάραμα,

Βιβλία: Σεμερτζίδου Ελένη , Η κατσίκα που έγινε τράγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.