Ρωμούδης Βασίλης

Ρωμούδης Βασίλης

Ρωμούδης Βασίλης

Ο θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Βασίλης Ρωμούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Α.Π.Θ. και τ.ασκ. δικηγόρος. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εσωτερικών (Νομαρχία Κιλκίς) ως προϊστάμενος και στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως διευθυντής διοικήσεως-βιβλιοθηκών και πολιτισμού.

Το θεατρικό του έργο “Παύλος Μελάς” παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία από το θίασο Πέτρου Φυσσούν-Τόνιας Καζιάνη στην Ελλάδα, Αμερική και Καναδά. Το θεατρικό του έργο “Ο Γολγοθάς της Κύπρου” παίχτηκε από τη Μακεδονική Σκηνή με μεγάλη επίσης επιτυχία, στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Είκοσι τέσσερα μονόπρακτα θεατρικά του έργα, σε πολλά από τα οποία έλαβαν μέρος και ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. παίχτηκαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, της Αυστραλίας και του Καναδά, σε παραγωγή και ραδιοσκηνοθεσία του συγγραφέα.

Έγραψε το θρησκευτικό-ιστορικό θεατρικό έργο “Ο Άγιος Δημήτριος και η Θεσσαλονίκη”. Εξέδωσε επίσης και ποιητικές συλλογές.

 

 

Βιβλία: Ρωμούδης Βασίλης , Παύλος Μελάς , Ρωμούδης Βασίλης , Ο Τύραννος Ηρώδης , Ρωμούδης Βασίλης , Ο Γολγοθάς της Κύπρου , Ρωμούδης Βασίλης , Ο Άγιος Δημήτριος και η Θεσσαλονίκη , Ρωμούδης Βασίλης , Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης , Ρωμούδης Βασίλης , Δοξασμένες Σελίδες , Ρωμούδης Βασίλης , Αστέρια του Πολιτισμού,Γεώργιος Βαφόπουλος και Αναστασία Βαφοπούλου , Ρωμούδης Βασίλης , Λόρδος Μπάυρον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.