Μουφτόγλου Λευτέρης

Μουφτόγλου Λευτέρης

Μουφτόγλου ΛευτέρηςΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πατέρα πρόσφυγα εκ Μ. Ασίας και μητέρα Μακεδόνισσα από την Χαλκιδική.
Αφού τελείωσε το ονομαστό για την εποχή του Ε΄ Γυμνάσιο, τις σπουδές του και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, δημιούργησε Τεχνικό Γραφείο και ασχολήθηκε με οικοδομικές μελέτες, εκδόσεις αδειών και ανέγερση πολυκατοικιών.

Μετά τον σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978 και λόγω της κρίσης του οικοδομικού κλάδου, ασχολήθηκε με την παραγωγή, εμπορία και χρήση εκρηκτικών υλών για ειρηνικούς σκοπούς (λατομεία, Δημόσια έργα), επάγγελμα σπάνιο, με ελάχιστους ειδικούς στην Β. Ελλάδα και στους τρεις τομείς του επαγγέλματος ταυτόχρονα. Γράφει ποιήματα από νεαρή ηλικία. Οι παλιοί του συμμαθητές ακόμα θυμούνται τις σάτιρες του. Τα ποιήματά του είναι όλα έμμετρα και με ομοιοκαταληξία.

Έχει γράψει ερωτικά, εθνικά, κοινωνικά, αλλά κυρίως σατιρικά ποιήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων απευθύνονταν σε γνωστούς και φίλους, χωρίς ποτέ να θιχτεί κάποιος από την σάτιρά του. Επίσης έχει γράψει στίχους που μπορούν να μελοποιηθούν. Κάποια ποιήματα δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά, επί δέκα χρόνια δε, έγραφε ανελλιπώς ένα ποίημα αθλητικού κυρίως περιεχομένου, σατιρικό κατά κανόνα, στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα SUPER ARIS.

Έχει εκδώσει τις εξής ποιητικές συλλογές : «Αγάπες και όνειρα», «Χαμόγελα 40 χρόνων», «Προς κουμπάρους επιστολές», «Στίχοι του τοίχου», «Στίχοι του ΑΡΗ Α΄& Β΄» κλπ. Ποιήματά του έχουν ανθολογηθεί σε διάφορες λογοτεχνικές εκδόσεις. Μεταξύ των διακρίσεων του το βραβείο στον Β΄ Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και του Ελλ. Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας.

Έχει εκδώσει τις εξής ποιητικές συλλογές :
«Αγάπες και όνειρα»,
«Χαμόγελα 40 χρόνων»,
«Προς κουμπάρους επιστολές»,
«Στίχοι του τοίχου»,
«Στίχοι του ΑΡΗ Α΄& Β΄» κλπ.

Ποιήματά του έχουν ανθολογηθεί σε διάφορες λογοτεχνικές εκδόσεις..

Βιβλία: Μουφτόγλου Λευτέρης , Χαμογελάστε, παρακαλώ , Μουφτόγλου Λευτέρης , Ενα μικρό θα παραμείνω χαμομήλι , Μουφτόγλου Λευτέρης , Αγάπες και Χαμόγελα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.