Μιχαλοπούλου, Σωσώ

Μιχαλοπούλου, Σωσώ

Μιχαλοπούλου, ΣωσώΗ Σωσώ Μιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Το ταξίδι της στην ποίηση άρχισε στον χώρο της λογοτεχνίας. Σχεδόν παιδί ακόμα, στον τοπικό και όχι μόνον χώρο ως σήμερα, από εφημερίδες, περιοδικά, όπως: “Η Φωνή της Μαγνησίας- Πειραιά”, “Ο Φάρος” (φοιτητικό περιοδικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου), “Φωνή της Κορινθίας”, “Το Σήμερα”, “Η Πρωινή”, “Νουμάς”, “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”, “Πολύπτυχο”, για πολλά χρόνια, “Λογοτεχνία Τώρα” Θεσσαλονίκης κ.ά.

Είναι μέλος της Απολλώνιας Ακαδημίας, της Επιστημονικής Συντροφιάς Αθηνών, του Συλλόγου Φιλολόγων, της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, ιδρυτικό μέλος στην Ένωση γονέων νομού Κορίνθου και γ.γ. του Γ’ Λυκείου Κορίνθου και της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος νομού Κορινθίας. Επίσης, είναι δραστήριο μέλος της Π.Ε.Λ. και της Δ.Ε.Ε.Λ. Υπήρξε επίσης μέλος επί σειρά ετών, ταμίας και γ.γ. στο λογοτεχνικό κύτταρο, Σωματείο Λόγου και Τέχνης, Αλκμεωνίδες της Κορίνθου.

Βραβεύτηκε αρκετές φορές στην ποίηση και στο διήγημα αποσπώντας το Α’ και Β΄ βραβείο. Καταχωρήθηκε στο τελικό της ελληνικής διανόησης για το έτος 2008. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα χρυσά όπως και αργυρά μετάλλια στην Ποίηση και δύο μετάλλια στο Διήγημα από τη Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Π.Ε.Λ., το Πολύπτυχο του κ. Ευάγγελου Ρόζου καθώς επίσης και την Εταιρεία Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος. Όπως, και στον Νουμά έτσι και στην Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, το 2004 τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο και της δόθηκε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Πεκίνο. Το 2008 εκπροσώπευσε με κείμενο της τη χώρα στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο με θέμα: “Ολυμπιακό πνεύμα-αθάνατο”. Το 2011, απέσπασε το Α’ Βραβείο απ’ τον διαγωνισμό “Ερωτικός Μάης”.

Είναι επίσης εκπρόσωπος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού του νομού Κορινθίας. Η ποιητική της συλλογή με τον τίτλο “Ουσίες Ζωής”, διακρίθηκε μέσα στα 50 πρώτα βιβλία στην έκθεση της Φρανκφούρτης το έτος 2003. Το έτος 2011-12 έτυχε της τιμής να προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κύριο Γεώργιο Γιατρομαλάκη, καθηγητή, διανοούμενο και αγωνιστή για την προώθηση του νέου ελληνικού πολιτισμού με κοινές προσπάθειες και έρευνες και άλλων ερευνητών της διανόησης. Για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, έλαβε Διεθνές Βραβείο από την έδρα Σεφέρη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ώστε να αναδειχθούν τα επιτεύγματα του νεότερου ελληνικού πολιτισμού και να προβληθεί η Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, της δόθηκε η μεγάλη τιμή να κοσμήσει με ό,τι της ζητήθηκε σε γραπτό λόγο Ποίησης- Πεζογραφίας και Δοκιμίου επιστημονικής μελέτης στην αίθουσα Σεφέρη του Χάρβαρντ.

Τον ελεύθερό της χρόνο τον διαθέτει αποσκοπώντας στο να προσθέσει το μικρό της λιθαράκι για το καλό και το επίπεδο της πόλης της και του συνόλου. Το έργο της καταχωρήθηκε στο ελληνικό λεξικό διανόησης, αλλά και στην ελληνορουμανική λογοτεχνία από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιασίου, κύριο Ανδρέα Ράδο.

 

Βιβλία: Μιχαλοπούλου Σωσώ , Ιχνηλατώντας στη ζωή τα βήματα της σιωπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.