TAEKWONDO , Ολυμπιακό άθλημα , Κωνσταντίνου Γ. Μπέη

TAEKWONDO , Ολυμπιακό άθλημα , Κωνσταντίνου Γ. ΜπέηΚωνσταντίνος Γ. Μπέης

Εκπαίδευση – Σπουδές

Το 1982 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου «Γκαίτε» της Φρανκφούρτης όπου παρακολούθησε την ειδικότητα της Αθλητιατρικής. Το 1984 ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής του Tkd που γράφτηκε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. χάρις στον σχετικό ευεργετικό νόμο και άνοιξε τον δρόμο για όλους τους μετέπειτα αθλητές/τριες. Το 1988 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ. όπου συνέγραψε την πρώτη πτυχιακή εργασία που εκπονήθηκε για το Tkd σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας με θέμα: “Η Φιλοσοφία του Taekwondo ” (Άριστα).

Το 1993 εισήχθη ως πρώτος επιτυχών (βάσει μορίων) μεταξύ προπονητών όλων των αθλημάτων από όλη την Ελλάδα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Προπονητικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (σε επίπεδο “Master of Science”). Το 1996 υποστήριξε την Μεταπτυχιακή του Διατριβή με θέμα: “Οι κακώσεις των αθλητών-τριών του TAEKWONDO στα Εθνικά πρωταθλήματα της ΕΛ.Ο.Τ.” (Άριστα, είναι η πρώτη Μεταπτυχιακή Διατριβή στην Ελλάδα για το Taekwondo). Η Διατριβή παρουσιάσθηκε στον Τεχνικό Υπεύθυνο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 1996 στο Ελσίνκι, για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα και τις προτάσεις, μερικές από τις οποίες ταυτίζονται με τις αποφάσεις που έλαβε η W.T.F. τον Νοέμβριο του 1997 στο Χονγκ-Κονγκ (αλλαγή των κατηγοριών βάρους, κ.λπ). Το 1997 ξεκίνησε την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ., στον τομέα «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» με θέμα: «Κακώσεις Κρανιοεγκεφαλικές και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης στο Ταεκβοντό και την Πυγμαχία», (ΆΡΙΣΤΑ).

Το 2001 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Α.Π.Θ.

Διδακτική εμπειρία

• Διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα πρακτικά μαθήματα «Επιλογή Ταεκβοντό» από το 1991 και «Ειδικότητα Ταεκβοντό» από το 1994 (έως το 2000 ως Επιστημονικός Συνεργάτης και από το 2000 έως σήμερα ως αποσπασμένος).

• Έχει διδάξει θεωρία και πράξη σε 11 Σχολές Προπονητών Ταεκβοντό (συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό την περίοδο 1994-2006) και στις δύο Διεθνείς Σχολές Προπονητών Taekwondo της Πανευρωπαϊκής και Ελληνικής Ομοσπονδίας (European TaeKwonDo Union 1999 & 2011), με την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (W.T.F.).

• Το 1994 προτάθηκε από την ΕΛ.Ο.Τ. και δίδαξε για μια εβδομάδα στο τμήμα αυτοάμυνας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (Γ.Α.Δ.Α).

• Προσκλήθηκε επανειλημμένα από την Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος, Τοπικές Επιτροπές, Συλλόγους, από το «Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης» και από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος για θεωρητικά και πρακτικά Σεμινάρια.

Βραβεύσεις

Για την προσφορά στον επιστημονικό, στον αθλητικό και στον προπονητικό τομέα έχει βραβευθεί:
▪ Από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
▪ Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.).
▪ Από την Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.)
▪ Από την Γερμανική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (Deutsche TaeKwonDo Union).
▪ Από πολλούς Αθλητικούς Συλλόγους Ταεκβοντό, από όλη την Ελλάδα.
▪ Από την Τοπική Επιτροπή Ταεκβοντό Θεσσαλονίκης.
▪ Από τον Δήμο Ρόδου.
▪ Από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

• Συνέγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση βιβλίου με τίτλο: «TAE KWON DO, Τεχνική, Τακτική και Κινησιολογία του Αγώνα» (1998).

• Συνέγραψε «Σημειώσεις» για τους φοιτητές/τριες του Τ.Ε.Φ.Α.Α. που παρακολουθούν την Ειδικότητα και την Επιλογή Ταεκβοντό (εκτυπώθηκαν από την Υπηρεσία Δημοσιευμάτων του Α.Π.Θ.). Επιλογή TKD: α) 1η Έκδοση: 1993-2004, β) νέα Έκδοση: 2011. Ειδικότητα Ταεκβοντό: α) 1η Έκδοση: 2004-2006, β) 2η Έκδοση: 2007-2008, γ) 3η Έκδοση: 2010-2011).

• Συνέγραψε άρθρα για το περιοδικό της ΕΛ.Ο.Τ. και άλλα αθλητικά περιοδικά (1994-1997).

• Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Αμερικάνικου Επιστημονικού-Αθλητικού περιοδικού
‘Strength & Conditioning’ (μετέπειτα «Άθληση – Υγεία & Επιστήμη»), το οποίο μεταφράζεται στην Ελλάδα από την N.S.C.A. – HELLAS.

• Επιμέλεια Έκδοσης και μέλος της Συντακτικής ομάδας του περιοδικού: «TAE KWON DO», που εξέδιδε η ΕΝΩΣΗ TAEKWONDO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Υπεύθυνος για την συγγραφή και την επιμέλεια των άρθρων που δημοσιεύθηκαν (Τεύχη: 2006-2007).

 

Βιβλία: TAEKWONDO , Ολυμπιακό άθλημα , Κωνσταντίνου Γ. Μπέη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.