Βαλαβάνης Κυριάκος

Βαλαβάνης Κυριάκος

Βαλαβάνης ΚυριάκοςΟ Κυριάκος Βαλαβάνης συγγραφέας, δημοσιογράφος, τεχνοκρίτης γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Αττικής το 1931.

Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Συνταξιοδοτήθηκε ως ανώτερος υπάλληλος Τραπέζης και ασχολείται 40 χρόνια με τη λογοτεχνία.

Εξέδωσε 38 βιβλία, 11 ποιητικές συλλογές, 3 παιδαγωγικά δοκίμια, μια συλλογή διηγημάτων, 4 κριτικές, απόψεις και αφιερώματα από το χώρο του και της τέχνης, ένα τόμο χρονογραφήματα, δύο μελέτες και 15 εργοβιογραφικά δοκίμια κλπ.

Οι δημοσιευμένες στον τύπο κριτικές στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης ανέρχονται σε 25 τόμους των 500 σελίδων περίπου.

Έχει πολλή ανέκδοτη εργασία κάθε μορφής λόγου, θέατρο, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο και μελέτη.

Τελείωσε την Εμπορική, το Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών της ΑΣΒΣ, το Ινστιτούτο Στελεχών Τραπεζικής Επιμορφώσεως τριετούς φοιτήσεως ως και ένα σεμινάριο αυτού «Χρηματοδοτική Λειτουργία», εξίσου επιστημονικού επιπέδου. Ως θεολογών ασχολείται με θεολογικά θέματα και έγραψε διάφορα άρθρα και μελέτες περι  αιρέσεων κλπ.

Έδωσε πολλές διαλέξεις στην Αθήνα και στην επαρχία ηθικο-θρησκευτικο-κοινωνικού περιεχομένου. Παρουσίασε και παρουσιάζει το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο συγγραφέων και ζωγράφων και συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες ως μόνιμος συνεργάτης με ειδική στήλη «ΚΡΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» ή «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ» ή «ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ 7 ΤΕΧΝΕΣ».

Είναι ακόμη μέλος του Ομίλου για την διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, μέλος κριτικής επιτροπής διαφόρων λογοτεχνικών διαγωνισμών, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), Σύμβουλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών, της Οργανώσεως «Εθνικής Μνημοσύνης», σύμβουλος διαφόρων σωματείων, τ. Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, τακτικό μέλος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», της Διεθνούς Εταιρίας Κριτικών Λογοτεχνίας, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Πανελληνίου Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.). Ιδρυτικό μέλος της Κοινωφελούς Επιστημονικής Εταιρίας «Μελέτη του Πολιτισμού του Ελληνορθόδοξου Βυζαντίου «ΕΛ.ΒΥ.ΠΟ.», τ. Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, με Δίπλωμα Τιμής Μέλος της Ακαδημίας  Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, Σύμβουλος της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών  και Πολιτιστικών Σχεδιασμών, μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών,  από το 2006 εκδίδει το περιοδικό ΚΡΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ.

Έργα του ιδίου συγγραφέα :

2012, 50 χρόνια αγάπης στην Εκκλησία, τον άνθρωπο, τα γράμματα, Βιογραφίες

2012, Άνθρωποι του Εμείς από τους χώρους …., Βιογραφίες

2012, Αφιμωσε τη φωνη σου, αυτος ειμαι φτυστε με, Βιογραφίες

2012, Σκηνη και Τέχνη : Απο θεωρησεις μου θεατρικές και μουσικές, Θέατρο

2012, Τιμωρείτε τους ατάκτους ινα μη συνένοχοι γίγνεσθε, Ποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Enter Captcha Here :

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.