Απόστολος Δέδας

Απόστολος Δέδας

Απόστολος ΔέδαςΟ Απόστολος Δέδας αποφοίτησε από το Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης το 1989. Είναι κάτοχος πτυχίου καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει στέλεχος στη διοίκηση πωλήσεων της 3Ε, διευθυντής πωλήσεων στην Bell Atlantic USA και αν. διευθυντής προμηθειών στην ΕΛ.Β.Ο. (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Έχει διδάξει διοίκηση ανθρωπίνων πόρων στο University of Middlesex. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες. Τη στρατιωτική του θητεία την εκπλήρωσε στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού(Λ.Ο.Κ). Είναι επί σειρά χρόνων αθλητής – προπονητής ιππασίας, διαχειριζόμενος παράλληλα τον ιππικό όμιλο. Προπονητής αλπικού σκι και λάτρης του ορειβατικού σκι και του σκι εκτός πίστας. Μέλος της ΕΟΔ από το 1998. Έχει εκπαιδευθεί αλλά και συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης τόσο στο βουνό όσο και στη Θάλασσα. Στις μαζικές καταστροφές έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε αποστολές διάσωσης στην Ελλάδα, την Τουρκία αλλά και στην μακρινή Αϊτή.


Στις
Πρώτες βοήθειες είναι κάτοχος πτυχίων όπως:
-BLS (Basic Life Support)
-SOFTE (Sports on Field Trauma Emergency)
-PHTLS ( Pre Hospital Trauma Life Support)


Ως μέρος της εκπαίδευσής του στην ΕΟΔ έχει ολοκληρώσει διάφορα σχολεία σε Ορεινή και Θαλάσσια Εκπαίδευση όπως: •Θαλάσσιας επιβίωσης (Ελληνική Πολεμική Αεροπορία), •Διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο (Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό), •Μελέτη και αντιμετώπιση χιονοστιβάδων (Αυστριακή Ομάδα Ορεινής Διάσωσης), •Πρόληψη ατυχημάτων χιονοστιβάδας και διάσωση σε χιονοσκεπείς περιοχές (Γαλλική Ομάδα μελέτης χιονιού και χιονοστιβάδας).
Στον τομέα των μαζικών καταστροφών έχει συμμετάσχει σε ασκήσεις και συνέδρια της ΕΟΔ και έχει εκπαιδευθεί στον απεγκλωβισμό θυμάτων σεισμού από την Γερμανική THW. Έχει ακόμη συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της ΕΟΔ στα ΗΕ, στο INSARAG (International Search and Rescue Association Group), έχει συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας της ΕΟΔ με τους Κινέζους Διασώστες καθώς και σε ασκήσεις ανθρωπιστικής κρίσης του ΝΑΤΟ.


Οι κυριότερες τιμητικές διακρίσεις για το εθελοντικό – διασωστικό του έργο από:
– Τον Οικουμενικό Πατριάρχη (Φανάρι)
– Τον Πατριάχη πάσης Αφρικής με τον σταυρό του Αγίου Μάρκου
– Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
– Τον Πρωθυπουργό
– Τον Πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου
– Είναι Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πανοράματος.


Το 2010 ανακηρύχθηκε μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής στην Αϊτή, ως Άνδρας της Χρονιάς στην κατηγορία “Ήρωες ανάμεσά μας”.

Εργα του ιδιου Συγγραφεα

Το 2006 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το παν είναι να θέλεις – Από το ημερολόγιο ενός εθελοντή διασώστη” από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με θεματολογία και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες αποστολές του. Η καταγραφή των αποστολών που σημάδεψαν τη ζωή πολλών διασωθέντων αλλά και τη δική του συνεχίζεται...

(2006) Το παν είναι να θέλεις

Βιβλία: Δέδας Απόστολος , Χωρίς δεύτερη σκέψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.