Αποστολίδου - Λουκάτου Ελένη

Αποστολίδου – Λουκάτου Ελένη

Αποστολίδου - Λουκάτου ΕλένηΗ Ελένη Αποστολίδου-Λουκάτου προσφυγικής καταγωγής γεννήθηκε στο Χρυσοχώρι Καβάλας.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές της στη Χρυσούπολη συνέχισε στην Αθήνα Διπλωματούχος Επισκέπτρια Υγείας, Σεμινάρια Φιλοσοφίας επί επτά χρόνια, ασχολείται με τη μουσική, κατέχει την αγγλική γλώσσα και Πιστοποιητικό Σπουδών – Κλινική Ψυχολογία (Θεωρίες προσωπικότητας – ψυχοπαθολογία του Ενήλικα – αποκλίνουσες συμπεριφορές) και  Προσωποκεντρική Προσέγγιση – από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Γράφει από τα γυμνασιακά της χρόνια διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, κείμενο ιστορικό, μυθιστόρημα, ποίηση και διήγημα για παιδιά.

Γράφει σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, συμμετείχε στις Εκπαιδευτικές Δράσεις του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Δουλειά της παρουσιάζεται σε Πνευματικά Κέντρα, συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Κέντρο.

Όλα τα ιστορικά της βιβλία έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών? το αναφερόμενο στο έπος του 1940 εγκρίθηκε και από το ΓΕΣ για τις βιβλιοθήκες του στρατού.Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, Πρόσεδρο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Φιλολόγων κ.α.

Βιβλία: Αποστολίδου – Λουκάτου Ελένη , Χαϊκου Γιά τή ζωή καί τόν έρωτα , Αποστολίδου – Λουκάτου Ελένη  , Πορεία , ΠΕΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.