Αθανασίου Αλέξανδρος

Αθανασίου Αλέξανδρος

Αθανασίου ΑλέξανδροςΟ Αλέξανδρος Αθανασίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949 κι έζησε συνεχώς στην πόλη αυτή, που την είδε να μεταμορφώνεται σταδιακά και όχι φυσικά προς το καλύτερο. μερικές εικόνες της, προσπάθησε να τις διασώσει νοσταλγικά, σε διάφορους ζωγραφικούς του πίνακες, κάποιοι από τους οποίους συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο αυτό.

Ταξίδεψε πολύ στο εξωτερικό, τόσο για σπουδές, όσο και λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. με εξαίρεση κάποια χρόνια που έζησε στη Γαλλία, είχε και εξακολουθεί να έχει τη «βάση» του στη Θεσσαλονίκη. Για πάρα πολύν καιρό πίστευε, ότι δε θα μπορούσε να ζήσει, ούτε μια μέρα, μακριά από το Θερμαϊκό κόλπο.

Σπούδασε οικονομικά, κοινωνιολογία, διεθνές μάνατζμεντ, διεθνές μάρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων και Risk and Failure Management / Business Innovation, αντίστοιχα στην Eλλάδα, στη Γαλλία, στην Eλβετία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Aμερικής. Eργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών, το μεγαλύτερο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ δίδαξε συγχρόνως και σε πολλά κολέγια, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει εκθέσει ζωγραφικούς του πίνακες στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Η έξυπνη και γρήγορη αποτυχία» (εκδόσεις Ζήτη)

 

Βιβλία: Αθανασίου Αλέξανδρος , Πρωϊ πρωϊ με τα χαράματα , Αθανασίου Αλέξανδρος , Πλουτίστε από την αποτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.